Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

UTOUR C2M 4K Wifi GPS safety dashcam

Productomschrijving
De UTOUR C2M 4K is het vlaggeschip model van UTOUR. Deze C2M is naast een dashcam een volledig veiligheidssysteem voor in je auto. Het uitgebreide ADAS (Advanced Driver Assistent System) op deze dashcam waarschuwt je als bestuurder bij allerlei gevaarlijke situaties. Daarnaast is een 3D monitor aan te sluiten waarop de omgeving rondom de auto digit...

De UTOUR C2M 4K is het vlaggeschip model van UTOUR. Deze C2M is naast een dashcam een volledig veiligheidssysteem voor in je auto. Het uitgebreide ADAS (Advanced Driver Assistent System) op deze dashcam waarschuwt je als bestuurder bij allerlei gevaarlijke situaties. Daarnaast is een 3D monitor aan te sluiten waarop de omgeving rondom de auto digitaal wordt weergegeven. De C2M neemt op in haarscherpe 4K resolutie. Door de Wifi zijn beelden makkelijk te bekijken via de UTOUR App en via de ingebouwde GPS ontvanger wordt de snelheid en locatie altijd bijgehouden.

Uitgebreide ADAS

UTOUR is misschien wel het meest geavanceerde dashcam merk als het gaat om ADAS technologie. Deze C2M waarschuwt je als bestuurder namelijk bij allerlei risicovolle situaties:

PWS (Pedestrian Warning system): Waarschuwt bij dreigende situaties met voetgangers en andere niet gemotoriseerde voertuigen zoals fietsers en steppers. 
FCWS (Forward Collision Warning system): Waarschuwt bij nadering van voorligger met (te) hoge snelheid.
FDWS (Forward Departure Warning system): Waarschuwt als de voorligger is vertrokken vanuit stilstand (bijvoorbeeld voor het stoplicht).
LDWS (Lane Departure Warning system): Waarschuwt als je ongemerkt van rijbaan dreigt te veranderen.

De rijhulp systemen hebben een bereik van zo'n 60 meter en kunnen afzonderlijk worden aan- en uitgezet. Bepaalde systemen kunnen, afhankelijk van het type weg en de verdere infrastructuur, soms betrouwbaarder zijn dan andere keren. Vertrouw daarom nooit blind op dergelijke systemen en blijf als bestuurder altijd alert.

Optionele 3D monitor

Het unieke van deze UTOUR C2M is de optionele 3D monitor die op de camera kan worden aangesloten. Deze monitor geeft de omgeving rondom de camera in digitale versie weer. Personen, auto's en andere voertuigen worden door de AI technologie herkend en de waarschuwingen worden hierop gebaseerd. De 3D monitor geeft hierdoor eigenlijk een kijkje in het AI brein van de dashcam.

Ultra 4K resolutie

De C2M 4K is uitgerust met de nieuwste 8.0MP beeldsensor die garant staat voor de scherpste Ultra 4K video's. Hij filmt met een resolutie van 3840p*2160p in 30fps. De HDR technologie staat garant voor een perfecte beeldkwaliteit bij alle weersomstandigheden. Tevens kan met de dashcam foto's in 18M pixels worden gemaakt.

Er kan een FullHD achter camera worden aangesloten op de UTOUR C2M 4K (let op: standaard niet meegeleverd). De achter camera filmt in 1080p 30fps resolutie.

Optionele achtercamera

De C2M 4K kan worden uitgebreid met een FullHD 135˚ achter camera die op de achterruit of bumper kan worden gemonteerd. De achtercamera wordt verbonden aan de voorste camera via een meegeleverde 6 meter lange kabel. De camera's nemen tegelijk op en de beelden worden apart opgeslagen op de SD kaart. Voor de achter camera is geen extra stroomaansluiting nodig, hij krijgt stroom via de kabel waarmee hij met de voorste camera wordt aangesloten.

Voice control

UTOUR dashcams hebben de mogelijkheid om ze te bedienen via Voice control. Bepaalde commands zoals 'Lock video' (video beveiligd opslaan) en 'Take Picture' (foto maken) zorgen ervoor dat je altijd je handen vrij hebt.

Wifi

De C2M 4K is uitgerust met wifi en daardoor kunnen alle beelden eenvoudig worden bekeken via de smartphone. De Wifi heeft een bereik van zo’n 5 meter. De UTOUR App is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android telefoons en tablets. Via de app kunnen de beelden worden bekeken en gedownload zodat de SD kaart niet meer uit de camera gehaald hoeft te worden.

Ingebouwde GPS

De C2M 4K heeft een ingebouwde GPS module. Door deze GPS module kan de snelheid in beeld worden weergegeven en worden bovendien de coördinaten van de plekken waarop is gefilmd bijgehouden. Hierdoor kan later met de meegeleverde software precies worden bekeken waar bepaalde opnames zijn gemaakt. 

Stevige bevestiging

De C2M 4K heeft een stevige zelfklevende bevestiging die ervoor zorgt dat de dashcam goed blijft hangen en dat de opnames geen onnodige vibraties bevatten. De houder wordt met een 3M sticker op de ruit gemonteerd en de dashcam wordt in de houder geklikt. De lens is in alle richtingen draaibaar zodat hij altijd in de juiste positie kan worden gesteld. De camera word geleverd met meerdere zelfklevende 3M stickers én verwijderbare statische pads. Door deze vóór de houder op de ruit te plaatsen kun je eventueel de gehele houder van de ruit afhalen zonder strepen achter te laten.

Automatische parkeermodus

De C2M 4K dashcam beschikt over een handige automatische parkeerstand. De parkeerstand beschikt over drie opties:

Alleen Time lapse: De camera filmt continue met Time lapse, ook met de eventuele achter camera. In deze stand maakt de camera elke seconde een foto die later als versnelde video kan worden afgespeeld. Time lapse is een zuinige opnamestand wat betekent dat de dashcam niet teveel stroom en data verbruikt. Er kunnen daarom tot wel 30 keer meer video's op de SD kaart worden opgeslagen.
Alleen Beweging: De camera is in stand-by modus (staat aan maar neemt niet op). Wanneer een beweging wordt waargenomen wordt een normale opname van 1 minuut gestart. Deze functie werkt alleen bij de voorste camera.
Uit: De camera filmt gewoon door met de ingestelde resolutie. De parkeerstand wordt niet ingeschakeld.

Wanneer in de parkeerstand een trilling wordt waargenomen wordt de huidige opname altijd beveiligd opgeslagen zodat hij niet kan worden overschreven.

* De automatische parkeerstand van de C2M 4K werkt alléén in combinatie met de optioneel verkrijgbare UTOUR C2M Continue voeding en kan niet handmatig worden aan- en uitgezet. In combinatie met de continue voeding gaat de camera vanzelf in de parkeerstand wanneer het contact van de auto wordt uitgezet en begint de normale opname wanneer u de auto weer start. Ideaal dus om deze C2M 4K te gebruiken als beveiliging voor de auto.

Loop recording

De C2M 4K is uitgerust met loop recording. Dit betekent dat de camera gewoon blijft filmen als de SD kaart vol is. De oudste fragmenten op de SD kaart worden dan verwijderd en automatisch overschreven voor nieuwe beelden. De lengte van de fragmenten kan zelf wordt ingesteld op 3, 5 of 10 minuten. De loop recording kan ook worden uitgezet, in dat geval maakt de camera één lange opname. Let erop dat hierbij de camera stopt met filmen indien de SD kaart vol is.

128gb ondersteuning

De UTOUR C2M ondersteunt Micro SD kaarten tot maximaal 128gb. Dit is genoeg voor ongeveer 10-12 uur aan 4K video's.

HDR

Door de HDR (High Dynamic Range) technologie is de camera in staat scherpe beelden te generen bij erg hoge én erg lage lichtintensiteit. Hierdoor neemt de camera zowel overdag bij veel licht en 's nachts bij weinig ligt haarscherpe beelden op.

150˚ (+ 135˚) groothoek lens

Deze C2M 4K heeft een groothoeklens van 150˚ aan de voorkant en 135˚ aan de achterkant (optioneel). Hierdoor wordt een zeer groot gebied waargenomen.

Auto start

De UTOUR C2M 4K dashcam begint automatisch met filmen wanneer de auto wordt gestart. Je hoeft er dus niet meer naar om te kijken als hij in de auto hangt. Voorwaarde hierbij is wel dat hij met de sigarettenvoeding is aangesloten op de voeding in de auto. Indien je gebruik maakt van de optionele Continue voeding zal de camera automatisch in- en uit de parkeerstand schakelen.

G-sensor

Door de ingebouwde G-sensor merkt de dashcam wanneer je een ongeluk hebt gehad. Bij een impact worden beelden automatisch beveiligd opgeslagen zodat ze niet meer verloren gaan. Ze kunnen niet meer overschreven worden en ook niet via de dashcam worden verwijderd.

Ingebouwde microfoon

De UTOUR C2M 4K heeft een ingebouwde microfoon zodat ook geluid wordt opgenomen. De microfoon kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld met één druk op het scherm. 

Datum/Tijd/Kenteken watermerk

De datum, tijd en het kenteken kunnen onderin elke video worden weergeven zodat later kan worden aangetoond wanneer en met welk voertuig bepaalde opnames zijn gemaakt. Dit kan van doorslaggevende betekenis zijn bij het beoordelen van situaties en het bepalen van de schuldvraag voor politie en/of verzekering.

Handige USB sigarettenvoeding

Deze UTOUR dashcam wordt geleverd met een handige USB sigarettenvoeding van 3.5 meter met extra USB poort. De andere USB poort kan worden gebruikt voor het opladen van andere apparatuur zoals je mobiele telefoon.

Productspecificaties

EAN
735749192876
De video resolutie geeft aan uit hoeveel pixels de video’s bestaan. Hoe hoger de resolutie, hoe groter de video’s dus zijn en hoe meer details zichtbaar kunnen zijn. Een hogere resolutie betekent echter niet per definitie dat de kwaliteit hoger is (dat is vooral afhankelijk van de beeldsensor), maar het is wel een belangrijke indicator. Veelvoorkomende video resoluties zijn FullHD, QuadHD/2K en 4K in 30 of 60fps (frames per second).
Video resolutie
True 4K (3840p)
De kwaliteit van video's in de nacht of bij weinig licht. Deze wordt voornamelijk bepaald door de beeldsensor die wordt gebruikt, zoals de Sony Starvis sensor. Sommige dashcams hebben ook infrarood LED's op de camera, maar die worden vooral gebruikt voor interieur camera's op Taxi dashcams.
Night vision
Uitstekend
Wifi geeft je de mogelijkheid om video's te bekijken en te downloaden via je smartphone of tablet zonder dat je de SD kaart of dashcam uit je auto hoeft te halen. Een Wifi dashcam zendt een Wifi signaal uit waarmee je verbinding kunt maken binnen een bereik van ongeveer 5 tot 10 meter. Voor dashcams zonder LCD scherm is Wifi een vereiste omdat ze anders nauwelijks te bedienen en af te stellen zijn.
Wifi

Reviews

5 / 5Gebaseerd op 2 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: J. op 5 September 2023
    Goede aankoop, mooie beeldkwaliteit en handig te bedienen.
  • 5 / 5
    Gepost door: Richard op 11 Juli 2023
    ADAS op deze camera werkt buitengewoon goed. Heb de monitor erbij besteld en ondanks dat je er niet zovele aan hebt is het toch leuk om te zien dat de software zo goed personen en auto's herkend.
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

UTOUR UTOUR C2M 4K Wifi GPS safety dashcam
UTOURUTOUR C2M 4K Wifi GPS safety dashcam

○ True 4K resolutie ○ Wifi + GPS ○ Uitgebreide ADAS ○ Optionele 3D monitor

Op voorraad
€169,00 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »