Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Iets over ons

Bedankt voor je bezoek aan Allcam.nl. Wij zijn ruim 10 jaar de grootste dashcam winkel van Nederland en daar zijn we trots op! Leer ons beter kennen en lees hieronder wat meer over onze geschiedenis.

Het begin

Allcam is ruim 10 jaar geleden opgericht als camera webshop. Dashcams waren in die tijd nog niet zo populair als nu, maar wel in opkomst. We besloten daarom om naast dashcams ook andere type camera's - zoals IP-camera's, beveiligingscamera's en action cams - aan te bieden. Vandaar de naam Allcam.

Na enkele jaren van stabiele groei werd duidelijk dat we onze klanten beter konden helpen als we van één productgroep meer specifieke kennis hadden. We besloten daarom het assortiment te beperken tot dashcams en een paar action cams voor de motorrijders. In deze laatste jaren zijn we hiermee uitgegroeid tot één van de grootste dashcam winkels van Nederland.

We halen veel motivatie uit het feit dat het gebruik van dashcams bijdraagt aan een veiliger verkeer. Er gebeuren helaas veel ongelukken op de weg. In 2019 vielen er 661 verkeersdoden en in 2020 waren het er 610 (dit was tijdens Corona, toen er relatief weinig gereden werd). In 2021 waren het er gelukkig iets minder met 581.

Verkeersdoden per jaar

In onderstaande tabel wordt beter duidelijk in welke demografische groep de meeste doden vallen en met welk type voertuig.

Wat opvalt is de grote groep overleden 60-plussers op de fiets, maar let ook 20 tot 30 jarige automobilisten én het aantal motorfietsers. Wat uit de data bovendien niet is op te maken maar wel erg waarschijnlijk is is dat dodelijke fietsongevallen in veel gevallen zullen zijn veroorzaakt door een aanrijding met een motorvoertuig.

Het gebruik van een dashboard camera kan een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid op de weg. Niet alleen kan veel geleerd worden van de beelden die worden opgenomen van (bijna) ongevallen, ook veel mensen laten weten zich netter te gedragen wanneer zij een camera in hun auto gebruiken.

Chronologisch

2012
Op 28 januari 2012 schreven we ons in bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven, het avontuur kon beginnen! Op dit moment waren we gevestigd op de Tongelresestraat in Eindhoven, waar we tot 2016 zouden blijven. We begonnen op dit moment pas nét, de voorraad werd dus vooral thuis opgeslagen en was beperkt tot enkele dozen met camera's. Het inpakken en verzenden deze we ook allemaal zelf (nu niet meer).

2015
Tijd voor een opfrisbeurt. In mei 2015 besloten we de website samen met het logo te vernieuwen. Het logo gebruiken we nu nog steeds, het weerspiegelt namelijk simpel wat we verkopen. De website wordt eigenlijk continue vernieuwd maar het algemene design is hetzelfde gebleven.

2016
In de zomer van 2016 verhuizen we naar Amsterdam. Waarom? Dat wisten we zelf eigenlijk ook niet, maar we vonden het tijd voor wat nieuws. Achteraf gezien is het werken aan een groeiende onderneming vanuit Amsterdam een stuk leuker én stimulerender, de stad barst namelijk van de Start-ups en er wordt veel samengewerkt door ZZP-ers en andere ondernemers.

2016 was ook het jaar waarin we het inpakken en verzenden van bijna alle artikelen besloten uit te besteden. Het nadeel van Amsterdam is dat het opslaan van voorraad een stuk lastiger is. Door het inpakken en verzenden uit te besteden konden we onze klanten bovendien een veel betere service verlenen (tot 23.45 uur versturen) én kregen we meer tijd om ons te focussen op onze primaire doelen.

2020
Ook dit jaar blijven we vernieuwen om te zorgen dat we de beste service kunnen verlenen. We zoeken continue naar nieuwe modellen dashcams die we kunnen toevoegen aan het assortiment. Dit jaar is tevens onze nieuwe Europese website www.Dashcamdeal.com gelanceerd waarmee we Europa willen bedienen.

2022
Ons assortiment blijft uitbreiden, op het moment van schrijven hebben we ruim 150 verschillende typen dashcams en nog meer accessoires. We verwelkomen elke maand honderden nieuwe klanten en proberen hen de beste service te bieden. De planning is om dit jaar weer nieuwe merken te zullen toevoegen, waaronder Nextbase. Daarnaast verwelkomen we Arvin die het team komt versterken en een groot deel van de dagelijkse activiteiten uit zal voeren.

Mijn account

Login of creëer een account om je bestelgeschiedenis en andere informatie te zien.

Support

E-mail

We reageren meestal binnen 24 uur.

Mail ons

Social media

Social media

Review LogoWe scoren een 9,6 op Trusted Shops

Allcam

Molenbeekstraat 18H
1078XD Amsterdam
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW: NL863009864B01
KvK: 83851496
IBAN: NL37RABO0351981446

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »