Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Qvia QR790 WD 2CH Dual Wifi GPS 16gb dashcam

Productomschrijving
De nieuwste aanwinst van Qvia is de QR790. Deze 2CH dashcam filmt met de allerbeste videokwaliteit door gebruik van de SONY Starvis sensor aan de voor- en achterkant. De sensor in deze QR790 staat vooral bekend om zijn uitstekende eigenschappen in het donker. Naast de uitmuntende beeldkwaliteit is de QR790 WD ook uitgerust met alle handige Qvia ken...

De nieuwste aanwinst van Qvia is de QR790. Deze 2CH dashcam filmt met de allerbeste videokwaliteit door gebruik van de SONY Starvis sensor aan de voor- en achterkant. De sensor in deze QR790 staat vooral bekend om zijn uitstekende eigenschappen in het donker. Naast de uitmuntende beeldkwaliteit is de QR790 WD ook uitgerust met alle handige Qvia kenmerken, zoals Wifi, GPS en ADAS 2.0. Met de handige achtercamera kan bovendien ook achter de auto een oogje in het zeil worden gehouden.

Let op: Bij deze dashcam wordt standaard enkel een continue voeding geleverd. Een sigarettenvoeding is optioneel verkrijgbaar (zie accessoires).

Night vision met SONY Starvis

De SONY Starvis beeldsensor is één van de beste sensors die SONY op dit moment produceert voor compacte camera's. De Starvis sensor presteert het beste in de nacht bij weinig licht, vandaar dat de Qvia QR790 WD uitermate geschikt is om in het donker mee te filmen. De QR790 filmt bovendien in QuadHD resolutie; 2560x1440p. Vrijwel alle details zijn hierdoor ook goed zichtbaar. De achtercamera filmt met FullHD 1080p resolutie.

Wifi

De Qvia QR790 WD 2CH is uitgerust met Wifi. Met deze Wifi kan via smartphone of tablet worden ‘ingelogd’ op de QR790 WD 2CH dashcam. De speciaal ontworpen Qvia app voor iOS en Android zorgt voor een naadloze toegang tot de dashcam om alle opgenomen video's direct met al je kennissen te delen. Via de Wifi kunnen ook de instellingen van de dashcam worden gewijzigd en kunnen opgeslagen opgenomen beelden worden bekeken. Een ander groot voordeel van de Wifi functionaliteit in deze dashcam is de automatische firmware update die kan worden uitgevoerd.

ADAS 2.0

Het ADAS 2.0 systeem op deze Qvia QR790 WD 2CH is een ingebouwd 'Advanced Driver Assistant System'. Dit systeem ondersteunt de bestuurder tijdens het autorijden op drie manieren:

FCWS: 'Forward Collision Warning System'. Dit systeem geeft een waarschuwing wanneer een voorligger op hoge snelheid wordt benaderd. Het systeem alarmeert bijvoorbeeld bij een filevorming voor de auto. Bij een goed GPS signaal is de actuele snelheid bekend en kan de camera een goede inschatting maken van de situatie rondom de auto.

LDWS: 'Lane Departure Warning System'. Wanneer de auto op de snelweg van rijbaan dreigt te veranderen kan de camera een signaal geven. 

FVSA: 'Forward Vehicle Start Alarm'. Let je ook weleens niet op als je voor het stoplicht staat? Dit systeem geeft een waarschuwing wanneer een voorligger begint weg te rijden, bijvoorbeeld bij een stoplicht of in de file.

Een nieuwe functie van de ADAS 2.0 is de TTC (Time to Collision) en DTC (Distance to Collision), deze geven respectievelijk de tijd en afstand weer ten opzichte van de voorganger. 

*Het ADAS systeem werkt afhankelijk van het type (snel)weg op sommige locaties beter dan op andere. Bij smalle wegen kan het LDWS systeem bijvoorbeeld sneller een alarm afgeven dan op brede wegen.

Time Lapse parking mode

Deze Qvia QR790 WD 2CH heeft als één van de eerste dashcams de mogelijkheid om in een continue parkeermodus middels Time Lapse video's op te slaan. Bij time lapse wordt elke seconde een foto gemaakt die later als versnelde video kunnen worden afgespeeld. Het grote voordeel van time lapse is dat er een stuk meer data op de SD kaart kan worden opgeslagen. Met de standaard 16gb SD kaart kan zo'n 8 uur aan video's in de parkeerstand worden opgeslagen.

5 opnamestanden

De QR790 WD 2CH kan beelden opnemen op vijf verschillende manieren:

Reguliere opname: De reguliere opnames die de camera maakt worden op de SD kaart opgeslagen in fragmenten van 3 of 5 minuten. Bij een volle SD kaart worden de oudste beelden automatisch verwijderd en overschreven door nieuwe fragmenten.

Event opname: Bij een impact wordt de ingebouwde G-sensor geactiveerd en zal de camera een event opname maken (wordt aangeduid met een waarschuwingssignaal). de 10 seconden vóór de impact en 20 seconden ná de impact worden op de MicroSD beveiligd opgeslagen en kunnen niet meer door de camera worden gewist.

Parkeer opname: In de parkeerstand wordt een fragment van 30 seconden op de reguliere SD kaart opgeslagen wanneer een beweging wordt gedetecteerd. Ook hier worden de 10 seconden vóór en 20 seconden ná de detectie opgeslagen.

Continue parkeer opname: In deze stand wordt elke seconde een foto gemaakt die later als een time lapse video kunnen worden afgespeeld. Op deze manier kan met een 32gb SD kaart ongeveer 15 uur aan video worden opgeslagen.

Emergency opname: Een handmatige 30 seconden Emergency opname kan worden gestart met één druk op de knop en wordt opgeslagen op de MicroSD kaart.

256gb opslagcapaciteit

De Qvia ondersteunt MicroSD kaarten tot 256gb, dat is goed voor zo’n 60 uur aan FullHD video’s. De QR790 WD 2CH wordt standaard geleverd met een 16gb SD van Qvia. Deze Qvia SD kaarten zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in Qvia camera’s. Ze zijn bestand tegen veel lees- en schrijfcycli en kunnen grote temperatuurwisselingen weerstaan. Daarnaast zijn ze snel genoeg om de vele data van de FullHD opnames aan te kunnen.

Ingebouwde GPS

Door de ingebouwde GPS in de QR790 WD 2CH worden alle coördinaten van de locaties waar is opgeslagen. Tevens kan door de GPS de huidige snelheid worden weergegeven in beeld.

Verwisselbare filters

De QR790 WD 2CH is in staat in alle weersomstandigheden de beste opnames te maken door gebruik te maken van verwisselbare filters. Standaard is de QR790 voorzien van een UV filter. Met de optionele 30mm CPL filter kunnen ook in zonnige omstandigheden kraakheldere opnames worden gemaakt. De CPL filter is als een soort zonnebril voor de lens en voorkomt schadelijke straling van de zon en ongewenste reflecties in het beeld.

Format-free functionaliteit

Door de handige format-free functie in deze Qvia QR790 WD 2CH dashcam is het niet meer nodig om de SD kaarten te formatteren. De software regelt zelf het formatteren zodat de SD kaarten en de camera altijd perfect blijven functioneren en samenwerken. Naast het automatisch formatteren staat dit systeem ook garant voor een beter behoud van de SD kaart, minder lees- en schrijffouten en geen verlies van data.

Automatische low voltage Cut-off

De slimme Qvia QR790 WD 2CH dashcam heeft een ingebouwd low voltage cut-off systeem. Door dit systeem merkt de dashcam wanneer de accu van de auto dreigt op te raken en schakelt in dat geval de camera direct uit. Het minimum voltage kan worden ingesteld om rekening te kunnen houden met het type auto en het seizoen. Door dit ingebouwde systeem kan de QR790 WD 2CH zonder zorgen worden gebruikt om te auto te beveiligen wanneer deze geparkeerd staat.

Ingebouwde security LED

De Qvia QR790 WD 2CH heeft een security LED ingebouwd. Hiermee kunnen potentiële vandalen worden gewaarschuwd dat in de auto wordt gefilmd met een dashcam. De LED kan in het menu desgewenst worden in- en uitgeschakeld.

Bestand tegen extreme temperaturen

Door het gebruik van de beste materialen en de meest zorgvuldige assemblage is de Qvia QR790 WD 2CH bestand tegen extreme temperaturen. De camera kan functioneren bij temperaturen tussen -40˚C en 80˚C.

Productspecificaties

EAN
8809359726034
De video resolutie geeft aan uit hoeveel pixels de video’s bestaan. Hoe hoger de resolutie, hoe groter de video’s dus zijn en hoe meer details zichtbaar kunnen zijn. Een hogere resolutie betekent echter niet per definitie dat de kwaliteit hoger is (dat is vooral afhankelijk van de beeldsensor), maar het is wel een belangrijke indicator. Veelvoorkomende video resoluties zijn FullHD, QuadHD/2K en 4K in 30 of 60fps (frames per second).
Video resolutie
QuadHD + FullHD
De kwaliteit van video's in de nacht of bij weinig licht. Deze wordt voornamelijk bepaald door de beeldsensor die wordt gebruikt, zoals de Sony Starvis sensor. Sommige dashcams hebben ook infrarood LED's op de camera, maar die worden vooral gebruikt voor interieur camera's op Taxi dashcams.
Night vision
Uitstekend
Wifi geeft je de mogelijkheid om video's te bekijken en te downloaden via je smartphone of tablet zonder dat je de SD kaart of dashcam uit je auto hoeft te halen. Een Wifi dashcam zendt een Wifi signaal uit waarmee je verbinding kunt maken binnen een bereik van ongeveer 5 tot 10 meter. Voor dashcams zonder LCD scherm is Wifi een vereiste omdat ze anders nauwelijks te bedienen en af te stellen zijn.
Wifi

Reviews

4.8 / 5Gebaseerd op 4 reviews
 • 4 / 5
  Gepost door: Ferry Heibrink op 8 November 2021
  Fijne camera,

  Wat wel jammer is, is dat de camera een aansluiting heeft voor een turn signal (richtingaanwijzer), maar er is helemaal nergens informatie of een schema te vinden hoe dit aangesloten moet worden. Het maakt nog...
  Fijne camera, Wat wel jammer is, is dat de camera een aansluiting heeft voor een turn signal (richtingaanwijzer), maar er is helemaal nergens informatie of een schema te vinden hoe dit aangesloten moet worden. Het maakt nogal een verschil of je het 12V knipperlichtsignaal rechtstreeks naar de stekker moet sturen of dat dit door een relais afgevangen moet worden. Hierdoor heb ik dit nooit aangesloten. Als je het turn signal wél aan kan sluiten zal lane departure e.d. waarschijnlijk ook beter werken omdat hij dan niet waarschuwt zodra je richting aangeeft. Mogelijk komt het ook in beeld als je richting aangeeft, wat je kan helpen bij bepalen van schuld bij een aanrijding maar dat weet ik niet zeker.
 • 5 / 5
  Gepost door: Johan van Nijnatten op 28 Oktober 2020
  5* Heb de camera wel in laten bouwen, maar na wat puzzelwerk blijkt het toch een eenvoudig te bedienen camera.
  Zowel met de app als op de pc zij de instellingen te veranderen. Heb ook lane assistent uitgezet anders wordt je g...
  5* Heb de camera wel in laten bouwen, maar na wat puzzelwerk blijkt het toch een eenvoudig te bedienen camera. Zowel met de app als op de pc zij de instellingen te veranderen. Heb ook lane assistent uitgezet anders wordt je gek want bij alle verplaatsingen wordt je gewaarschuwd, 1 of 2 keer is dat leuk maar dan niet meer. Bij uitpakken lijkt het op het eerste gezicht een vrij forse camera maar eenmaal ingebouwd zit tie niet in de weg. Al bij al een puike camera en een aanrader. René - Allcam: Beste Johan, bedankt dat je je ervaring hier hebt gedeeld. Over de ADAS horen we inderdaad wisselende berichten. Vaak is het systeem op Europese wegen niet erg nauwkeurig. Fijn dat je verder tevreden bent over de dashcam:)
 • 5 / 5
  Gepost door: François op 18 Oktober 2018
  - 5* beeldkwaliteit dag en nacht heel goed

  - 5* heel veel mogelijkheden en opties (ADAS werken bvb heel goed)

  - 3* gebruiksgemak is wat minder, de dashcam kan niet overweg met grotere kaarten van bvb 256GB, ook al staat dit ...
  - 5* beeldkwaliteit dag en nacht heel goed - 5* heel veel mogelijkheden en opties (ADAS werken bvb heel goed) - 3* gebruiksgemak is wat minder, de dashcam kan niet overweg met grotere kaarten van bvb 256GB, ook al staat dit in de specificaties. De Samsung kaart van 256GB die aangeraden wordt door Allcam in een bundel werkt niet optimaal: filpjes worden wel opgeslagen maar kun je niet afspelen via de app want de dashcam crasht dan telkens. Niet leuk! Filmpjes kunnen wel afgespeeld worden op de computer als je het SD kaartje uit de dashcam haalt, maar wie wil dat nu telkens gaan doen? - 4* Montage is altijd wat lastig als je alles mooi wil wegwerken, maar de QVIA QR790 komt met alles meegeleverd en alles is van goede kwaliteit. Als er nog 2 "piggy-back-zekeringen" hadden bijgezeten had ik 5* gegeven - 3* voor tevredenheid. Hier had ik graag een 4* of 5* gegeven. maar de firmware op de Lukas/Qvia website is hopeloos verouderd. Support reageert niet of héél traag. Support via Allcam is wel van goede wil maar kan ook niks beginnen als het moederbedrijf niet reageert... De app is wat "clunky" ontwikkeld. De wifi verbinding met de dashcam valt regelmatig weg. Problemen met grotere SD kaarten duidt op ontoereikend ontwikkelde software/firmware, wat een beetje jammer is. Op dit moment kan ik maar 3* geven wegens deze ongemakken. Deze dashcam heeft véél potentieel en als ze de bugs uit de firmware en de app halen dan krijgt deze dashcam van mij onmiddellijk een dikke 5* Maar nu ben ik dus een beetje ontgoocheld, vandaar slechts een 3
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Qvia Qvia QR790 WD 2CH Dual Wifi GPS 16gb dashcam
QviaQvia QR790 WD 2CH Dual Wifi GPS 16gb dashcam

○ Sony Starvis IMX326 ○ Wifi en GPS ○ Optionele CPL ○ 256gb support

Niet op voorraad
€289,00 Incl. btw
Bekijken
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »