Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

SD kaart werkt niet of wordt niet herkend

Het kan gebeuren dat de SD kaart of geheugenkaart in je dashcam niet goed werkt of niet wordt herkend. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

De SD kaart moet worden geformatteerd

Op de SD kaart worden continu bestanden geschreven en verwijderd. Na enige tijd kunnen hierin kleine foutjes ontstaan, het is dan tijd om de SD kaart te formatteren, ofwel te herstellen. Ook dient de SD kaart vóór het eerste gebruik een keer te worden geformatteerd zodat deze het juiste bestandsformaat heeft (FAT32).
Het formatteren dien je altijd in de dashcam zelf te doen, dit kan in het menu of bij Wifi dashcams via de App. Let erop dat alle bestanden bij het formatteren worden verwijderd, sla belangrijke bestanden en/of beelden daarom eerst op. Formatteer de SD kaart niet via de PC, die formatteert de SD kaart meestal naar het verkeerde bestandsformaat (ExFat i.p.v. FAT32).

De SD kaart is niet goed (meer)

Het gebruik van een goede SD kaart in een dashcam is erg belangrijk. Gebruik bij voorkeur een nieuwe SD kaart van een bekend A-merk (Samsung, Sandisk, Lexar, Transcend of Kingston) en van een betrouwbare verkoper (géén Aliexpress bijvoorbeeld). SD kaarten van andere merken - bijvoorbeeld Kruidvat of Action - zijn meestal te langzaam en dus niet geschikt voor in dashcams.
Een SD kaart heeft daarnaast een beperkte levensduur, het kan daarom zijn dat de SD kaart na enkele jaren gebruik niet meer goed is en vervangen moet worden. De dashcam zal in dat geval 'Memory error', 'SD card error' of 'Geheugenprobleem' weergeven en niet goed werken of überhaupt niet aan gaan.

De dashcam is defect

In uitzonderlijke gevallen ligt het probleem bij de dashcam. De SD kaart zit in een gleuf met veertje bevestigd op de printplaat in de dashcam. Als één van deze onderdelen beschadigd of defect is zal de SD kaart niet gelezen kunnen worden. Neem in dit geval contact op met de verkoper.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »