Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaarKeuzehulp
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam, 10 januari 2022

Kentekens zijn niet goed leesbaar

Heb je een (dure) dashcam met goede resolutie gekocht maar zijn de kentekens alsnog niet leesbaar? Doorloop volgende stappen om het probleem op te lossen.

 1. Beelden op computer bekijken
  Bekijk eerst de beelden op je PC of laptop door de SD kaart uit de dashcam te halen en een videobestand af te spelen. Als je de video's op je telefoon of de dashcam zelf bekijkt is de kwaliteit vaak een stuk minder dan op de computer. De beelden worden via Wifi meestal gecomprimeerd en het LCD scherm van je telefoon of de dashcam is vaak te klein om details te kunnen zien.
 2. Resolutie aanpassen
  Als de beelden via de computer nog steeds tegenvallen kan het zijn dat de ingestelde resolutie niet goed is. Bij veel dashcams is de hoogste resolutie vaak ook degene met het laagste aantal frames per seconde, bijvoorbeeld 24fps. Vooral voor het herkennen van kentekens bij rijdende auto's kan het verstandig te zijn de resolutie op een hoger aantal fps te zetten, bijvoorbeeld 720p of 1080 60fps.
 3. Instellingen wijzigen
  Bij veel dashcams kun je naast de resolutie nog meer instellingen aanpassen die zorgen voor betere video's. Je kunt de beeldkwaliteit soms verhogen of belichting aanpassen naar de omstandigheden. Let er wel op dat dit meestal meer data verbruikt waardoor je minder video's kunt opslaan op de SD kaart.
 4. Dashcam van onvoldoende kwaliteit
  De kwaliteit van de beelden wordt in eerste instantie bepaald door de kwaliteit van de beeldsensor en chip die worden gebruikt (en dus niet door de resolutie of andere functies). Als deze niet goed zijn kan de dashcam in theorie nog steeds beelden in 4K resolutie maken waarop je geen kentekens kunt lezen. Bekijk daarom vóór aanschaf altijd enkele beelden van de dashcam om te bepalen of de kwaliteit voldoet aan je verwachtingen.
 5. Te donkere omgeving
  Het is voor bijna alle camera's vrijwel onmogelijk om in complete duisternis goede opnames te maken. Dus ook als je dashcam is uitgerust met een goede beeldsensor of Night vision kan het tóch voorkomen dat de kwaliteit in het donker tegenvalt.
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »