Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam, 10 januari 2022

Dashcam op dashboard monteren

De meeste dashcams zijn ontworpen om op de voorruit te monteren, bijvoorbeeld achter de binnenspiegel . Hier valt hij het minst op tijdens het rijden en vanuit daar heeft de dashcam het beste zicht op de weg. Als dit niet mogelijk of wenselijk is kun je overwegen om de dashcam op het dashboard te monteren, maar dat is niet met elke dashcam handig of mogelijk.

Zuignap of sticker bevestiging

Dashcams met zuignap bevestiging zijn over het algemeen niet geschikt om op het dashboard te plaatsen. De ondergrond is niet glad genoeg en bovendien is dit type houder meestal niet ontworpen om een dashcam ondersteboven te ondersteunen. Ook bij niet-cilindervormige dashcams met sticker bevestiging is de houder meestal niet geschikt om ondersteboven te plaatsen. De dashcam wordt dan te instabiel en zal slechte opnames met veel vibratie maken of zelfs omvallen. In principe zijn alleen cilindervormige dashcams daarom geschikt om op het dashboard te plaatsen.

Video's ondersteboven

Als je de dashcam om moet draaien om hem op het dashboard te plaatsen zal het beeld natuurlijk ook ondersteboven worden opgenomen. Sommige dashcams, zoals die van Mini en DDPai, hebben daarom een optie in het menu om het beeld 180 verticaal te draaien. Als je dashcam deze optie niet heeft kun je de beelden ook later op de PC via elke video player omdraaien. Het nadeel daarvan is dat de data die normaal onderin beeld staan, zoals de datum en tijd, ondersteboven bovenin beeld worden weergegeven.

Draaibare houder

Sommige dashcams, zoals die van Sameuo en BlackVue, hebben een houder die 180 of 360 graden verticaal gedraaid kan worden. In dat geval kun je de dashcam zonder problemen op het dashboard plaatsen. In plaats van de dashcam 180 graden te roteren draai je eigenlijk de houder 180 graden naar beneden terwijl de dashcam naar voren gericht blijft.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »