Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam, 10 januari 2022

Bevestiging of ophanging van een dashcam

Een dashcam kan op verschillende manieren worden bevestigd of opgehangen in de auto. Meeste dashcams worden met een zuignap- of sticker bevestiging op de ruit bevestigd, maar er zijn ook andere type houders beschikbaar. Elk type houder heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Zuignap bevestiging

Misschien wel de bekendste - maar niet meest voorkomende - manier om een dashcam te bevestigen is met een zuignap. Een bevestiging met zuignap werkt op dezelfde manier als de vroegere (TomTom) navigatiesystemen en veel huidige telefoonhouders. Bij een zuignap bevestiging druk je een rubberen of siliconen houder op de ruit die je vervolgens met een draaimechanisme vast 'zuigt' op de ruit. 

Het grootste voordeel van een zuignap bevestiging is dat je de dashcam eenvoudig uit de auto kan halen en dat je hem in meerdere voertuigen kunt gebruiken. Een nadeel is dat een zuignap bevestiging bij langdurig gebruik broos kan worden en daardoor zijn zuigkracht verliest. Daarnaast is een zuignap bevestiging wat gevoeliger voor trillingen en kun je de houder alléén op de ruit of een ander glad oppervlak - en dus niet op bijvoorbeeld het dashboard - monteren. Bekijk hier alle dashcams met zuignap bevestiging.

Sticker bevestiging

De meest voorkomende ophanging is die met een zelfklevende sticker bevestiging. Bij dit type ophanging wordt de houder van de dashcam met een dubbelzijdige sticker stevig - en min of meer permanent - op de ruit geplakt. De dashcam kan op zijn beurt in- en uit de houder worden geschoven zodat deze eenvoudig uit de auto kan worden gehaald.

Het grootste voordeel van een sticker bevestiging is dat deze meestal steviger op de ruit zit dan een zuignap bevestiging. Naast de stevigheid is een sticker bevestiging vaak wat compacter dan een zuignap bevestiging. Een nadeel van een sticker bevestiging is dat je de houder niet makkelijk van de ruit kunt verwijderen. Om de dashcam daarom in meerdere voertuigen te kunnen gebruiken zul je in meeste gevallen een extra houder nodig hebben. Bekijk hier alle dashcams met sticker bevestiging.

Ander type houders

Naast de zuignap- en sticker bevestiging voor standaard dashcams zijn er dashcams die op een specifieke manier moeten worden bevestigd. Spiegel dashcams bijvoorbeeld worden over de binnenspiegel geschoven en daarna aan de achterkant met rubberen beugels vastgemaakt. Bij Motor dashcams worden, net als bij meeste Vrachtwagen dashcams, de losse camera's meestal met schroefjes i.c.m. dubbelzijdige tape bevestigd aan de buitenkant van de carrosserie. 

Bij 2CH dashcams met achter camera wordt de camera aan de achterkant vaak aan de buitenkant op de bumper of onder de spoiler gemonteerd met een dubbelzijdige sticker of schroefjes. Ook kan hij op de achterruit of aan de hemel van de auto worden bevestigd. 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »