Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaarKeuzehulp
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam, 10 januari 2022

Achter camera werkt niet

Werkt de achter camera van je dashcam niet meer (goed)? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Doorloop volgende stappen om het probleem op te lossen.

 1. Opnames controleren
  Het is belangrijk eerst te controleren of hij daadwerkelijk niet opneemt. Bekijk hiervoor eerst de opnames op de SD kaart om te kijken of er geen opnames met de achter camera meer worden gemaakt. Bij sommige dashcams met LCD scherm wordt standaard enkel de voorste camera in beeld weergegeven en kan met een knop worden gewisseld tussen de voor- en achter camera. Het kan dan lijken of de achter camera niet goed is aangesloten of niet meer werkt.

 2. Aansluiting controleren
  Staan er geen opnames van de achter camera op de SD kaart? De kans is dan groot dat er wat mis is met de stekkers of de kabel. Maak alle stekkers van de voor- en achtercamera even los om zeker te zijn dat het niet aan één van de aansluitingen ligt.

 3. Achter camera vervangen
  Staan er wel video's van de achter camera op de SD kaart maar zijn deze niet goed of heb je zwart beeld? Er is dan waarschijnlijk wat mis met de achter camera. Neem contact op met de verkopende partij voor een geschikte oplossing, vaak hoeft enkel de achter camera te worden vervangen.

  Bij veel dashcams zit de achter camera met een stekkertje verbonden aan de lange kabel naar de dashcam op de voorruit. In dat geval kun je eerst het stekkertje losmaken en enkel de camera vervangen, je hoeft dan hopelijk niet de hele kabel te vervangen. Als het probleem daarmee nog niet verholpen is kan het zijn dat de kabel vervangen moet worden.

Bekijk dit artikel voor het juist aansluiten van de achter camera. Als je de camera buiten monteert is het bijvoorbeeld belangrijk om een lusje te maken onder de camera zodat water zich niet ophoopt in de lens.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »