Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaarKeuzehulp
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam, 10 januari 2022

Stappenplan dashcam herstellen

Volg onderstaand stappenplan om mogelijke oorzaken van problemen met je dashcam te vinden. Als je het hebt doorlopen maar nog steeds problemen met je dashcam ondervindt is er waarschijnlijk wat anders aan de hand, neem in dat geval contact op met de verkopende partij.

 1. Voeding controleren
  Controleer of de voeding op de juiste manier is aangesloten en of de eventuele aan/uit schakelaar op 'On' staat. Doe dit bij voorkeur in de auto en gebruik hiervoor de standaard meegeleverde sigarettenvoeding of continue voeding. Sommige dashcams hebben twee ingangen voor de voeding; direct op de dashcam of via de houder die op de ruit zit. Probeer beide aansluitingen om uit te sluiten dat het probleem bij één van deze aansluitingen ligt. Soms geeft de houder de stroom niet goed door en dient deze te worden vervangen.

  Werkt de dashcam nog niet? Probeer de dashcam dan via een USB adapter op het stroomnet, bijvoorbeeld die voor je mobiele telefoon. Je kunt hiervoor de meegeleverde of een andere willekeurige USB kabel gebruiken.

  Let op: Het aansluiten van een dashcam via een USB poort in je auto of via de PC of laptop heeft vaak geen zin. Deze USB poorten geven meestal maar 0.5A, voor meeste dashcams is minimaal 1.5A vereist. Via de PC wordt de dashcam bovendien als media apparaat (USB stick) gezien waardoor je hem niet meer kunt bedienen.

 2. Fabrieksinstellingen terugzetten
  Klinkt logisch, maar veel problemen worden simpelweg veroorzaakt door een verkeerde instelling. Zet daarom in het menu van de dashcam of via de App de fabrieksinstellingen van de dashcam terug en kijk of hij hierna beter functioneert.

 3. SD kaart formatteren
  Als je nog steeds problemen kan dit komen door een onjuist geformatteerde, defecte of te langzame (Micro)SD kaart. Een SD kaart moet - zeker voor het eerste gebruik - altijd geformatteerd worden om hem goed te laten werken. Formatteer de SD kaart altijd in het menu van de camera of via de App. Formatteren via de PC heeft meestal geen zin of werkt zelfs averechts. Voor 16gb en 32gb kaarten is het meestal niet zo'n probleem, maar 64gb kaarten of hoger worden op de PC standaard naar het exFat bestandsformaat geformatteerd. Een dashcam (en vrijwel elke andere camera) leest alléén SD kaarten met het FAT32 bestandsformaat.

  Het formatteren van de SD kaart op de PC kan er voor zorgen dat de SD kaart helemaal niet meer leesbaar is in de dashcam. Je kunt er in dat geval ook geen firmware updates op de dashcam meer mee uitvoeren (zie stap 6). Je kunt in dat geval proberen de SD kaart via een ander apparaat te formatteren, zoals een mobiele telefoon of digitale camera.

 4. SD kaart controleren
  Als je dashcam nog steeds niet goed opneemt of telkens uitvalt na het opstarten kun je de dashcam eens proberen aan te zetten zónder SD kaart erin. Hij zal nu natuurlijk niet opnemen, maar als hij niet zomaar uitvalt en de eerdere problemen niet vertoont is de SD kaart waarschijnlijk tóch de oorzaak van het probleem.

  Een goede SD kaart is cruciaal om te filmen met een dashcam. Gebruik bij voorkeur een nieuwe SD kaart van een A-merk (Samsung, Lexar, Sandisk, Transcend of Kingston). Koop je SD kaart bij een betrouwbare partij en bijvoorbeeld niet op AliExpress, de kans is groot dat je dan een namaak ontvangt.

 5. Achter camera loskoppelen
  Sommige problemen worden veroorzaakt door de achter camera (bij 2CH Dual dashcams). Koppel de achter camera los van de voorste dashcam om te kijken of de dashcam zónder achter camera beter functioneert. Als dit het geval is kan het zijn dat de achter camera of de kabel defect is, maar het kan ook zijn dat de SD kaart niet snel genoeg is voor twee camera's. Haal om dit te testen wederom de SD kaart uit de dashcam en koppel de achter camera weer aan om te controleren of de dashcam dan beter functioneert.

 6. Firmware updaten
  Werkt je dashcam nog steeds goed? Probeer dan de firmware van de dashcam te updaten. Door een firmware update wordt de dashcam gereset, dit helpt soms om problemen de verhelpen. Veel fabrikanten plaatsten de laatste firmware en de instructies voor het updaten op hun website, bekijk hiervoor de handleiding of neem contact op met onze klantenservice.

 7. Handleiding raadplegen
  Sommige problemen zijn aan specifieke functies van een dashcam te wijten. Kijk daarom in de handleiding bij veelvoorkomende problemen of bij het 'troubleshooting' gedeelte.
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »