HDMI of AV uitgang op een dashcam uitgelegd

HDMI of AV uitgang op een dashcam uitgelegd

minuten lezen

Met een HDMI of AV uitgang op een dashcam is het mogelijk om het beeld van de dashcam te 'klonen' naar een externe monitor of ingebouwd LCD scherm. Op deze manier kun je de opgeslagen beelden terugkijken op een ander scherm of TV of het beeld van de dashcam laten zien op een (ingebouwd) LCD scherm in de auto. Lang niet alle dashcams hebben een HDMI- of AV-uitgang, kijk dus vóór aanschaf goed bij de specificaties als je de functie wil gebruiken.

Mini en Micro HDMI

Bij een dashcam met HDMI out functie gaat het in meeste gevallen om een Mini of Micro HDMI poort. Dit is een kleinere versie van de standaard HDMI stekker die in je TV gaat. Met een speciale Mini HDMI kabel kun je de dashcam via deze HDMI poort verbinden met een TV of andere monitor met HDMI-ingang. Via de HDMI wordt het beeld van de dashcam in het groot weergegeven op de TV zodat je opgeslagen beelden in hoge kwaliteit kunt bekijken.

AV

Een AV (Audio Video) poort is een standaard audio- en videoverbinding waarmee je de dashcam via een AV-kabel kunt verbinden met bijvoorbeeld in ingebouwd LCD scherm in de auto of andere monitor met AV-ingang. AV is wat gangbaarder dan HDMI maar de kwaliteit is iets minder. Voor meeste ingebouwde LCD schermen in de auto is de kwaliteit echter meer dan voldoende om het beeld duidelijk weer te geven.

Sommige dashcams hebben ook een AV-in poort, deze is bedoeld voor het aansluiten van een eventuele achter camera. De AV-in is meestal dunner (2.5mm) dan de AV-out (3.5mm) en hiermee kan het beeld niet worden weergegeven op een andere monitor. 

Vergelijk producten0