Tijdelijk 5% korting op alle dashcams. Vul kortingscode 'dashcam' in bij het afrekenen.Tijdelijk 5% korting op alle dashcams. Vul kortingscode 'dashcam' in bij het afrekenen.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Tijdelijk 5% korting op alle dashcams. Vul kortingscode 'dashcam' in bij het afrekenen.Tijdelijk 5% korting op alle dashcams. Vul kortingscode 'dashcam' in bij het afrekenen.

Door Allcam

11 beste dashcams van 2022 met uitleg

Ben je benieuwd welke dashcam of auto camera de beste van 2022 is? Hieronder vind je de korte lijst met de beste auto camera's of beste dashcam test aankoop van 2022. Handig dus om snel te bepalen welke dashcam je moet kopen of om ze te vergelijken. Verder naar beneden geven we bij elke dashcam een korte uitleg.

Bij Allcam verkopen wij nu ruim 10 jaar goede dashcams en in die tijd zijn we uitgegroeid tot één van de grootste dashcam winkels van Nederland. We kunnen met een gerust hart zeggen dat we het grootste (of in ieder geval het meest veelzijdige) assortiment dashcams hebben. Dit maakt het voor onze klanten niet altijd even makkelijk om de beste dash cam te kiezen. Wij krijgen regelmatig de volgende vragen voorgelegd: wat is een goede dashcam? Of wat is een goede dashcam prijs? Maar ook wat is de beste dashcam voor en achter?

Elk jaar maken we daarom een lijst met de beste auto camera's of dashcams zodat je sneller kunt bepalen welke dashcam je het beste kunt kopen. De lijst is gebaseerd op dash camera reviews van klanten en onze eigen ervaringen en tests. We werken de lijst continu bij zodat hij altijd up-to-date is. Hopelijk kan deze lijst als handvat dienen bij de aanschaf van je dashcam. 

We merken een groeiende trend naar goede dash cam auto met 2K/4K en True 4K resolutie. Veel klanten vinden de beeldkwaliteit dus belangrijk. Ook dashcams met een uitgebreide parkeerstand om de auto te beveiligen tijdens het parkeren worden steeds populairder. Functies zoals Wifi en GPS zijn inmiddels bijna standaard op een dashcam, het verschil zit hem daarom steeds meer in de gebruikerservaring en andere functies zoals ADAS of Cloud. Daarnaast zijn digitale binnenspiegel dashcams erg populair, daarvan staan er dit jaar ook enkele in de lijst. Op onze website vergelijk je makkelijk dashcams door op 'vergelijk' te drukken bij het product.

Beste Dashcam 2022:

 1. AZDome M63 True 4K: €139
  Ultra 4K resolutie en volledig uitgerust.
 2. Gnet G-ON1 2CH: €249
  Beste beveiligingscamera voor je auto.
 3. Qvia AR790 2CH: €229
  Compleet geleverd en uitstekende prestaties.
 4. ThiEye Carview 3: €149
  Compleet geleverde digitale binnenspiegel + dashcam.
 5. AZDome BN03: €89
  Beste keuze onder €100.
 6. BlackVue DR900X Plus: €499
  High-end dashcam met Cloud functie.
 7. AZDome AR08: €149
  Digitale binnenspiegel en dashcam in één.
 8. Viofo A129 Pro: €179
  True 4K beeldkwaliteit en onopvallend design.
 9. Mini 0906 4K: €189
  Beste cam voor parkeerbeveiliging.
 10. AZDome M10 Pro 4K Touch: €129
  Ongeëvenaarde prijs- kwaliteitverhouding.
 11. KENWOOD DRV-A601W: €209
  Testwinnaar ANWB dashcam test 2020.

1. AZDome M63 True 4K

AZDome M63 True 4KDeze nieuwe Ultra 4K dashcam van AZDome is uitgerust met vrijwel alle functies die je van een high-end dashcam kunt verwachten. Hij filmt met haarscherpe Ultra 4K resolutie aan de voorkant en FullHD aan de achterkant. Door de groothoeklens van 170˚ wordt een extreem groot gedeelte rondom de auto opgenomen.

Naast de uitzonderlijke prestaties is de AZDome M63 True 4K uitgerust met Wifi, GPS en een automatische parkeerstand om je auto te beveiligen. Een achter camera is optioneel aan te sluiten en hij wordt geleverd met een 64gb Micro SD kaartje, en dat allemaal voor €139. Een betere deal ga je niet krijgen.

Verkrijgbaar bij:
Allcam.nl: €139
AZDome.nl: €139
Bol.com: €139


2. Gnet G-ON1 2CH

Gnet G-ON1Gnet is net als BlackVue en LUKAS/Qvia een Zuid Koreaanse dashcam productent van zeer hoogwaardige camera's. Hun WithCloud systeem stelt je in staat om op afstand je auto in de gaten te houden en meldingen te ontvangen. Je verbindt de dashcam met een Wifi hotspot in de auto (eventueel via een Wifi dongle) en de opnames worden gedeeltelijk in de Cloud opgeslagen.

Naast de Cloud mogelijkheid is de Gnet G-ON1 uitgerust met twee camera's, Wifi en GPS. Doordat de dashcam vrijwel volledig rondom de auto opneemt is de G-ON1 één van de beste dashcams voor de beveiliging van je auto. De G-ON1 is een dashcam zonder scherm.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €249
Bol.com: €249


3. Qvia AR790 WD 2CH

Qvia AR790 2CHQvia is net als BlackVue (zie nummer 5) een Zuid-Koreaanse fabrikant van high-end dashcams. Qvia onderscheidt zich van bijvoorbeeld BlackVue door dashcams met dezelfde specificaties te leveren voor bijna de helft van de prijs. Op deze AR790 2CH vind je daarom alle functies die je op (veel) duurdere dashcams ook vindt: Wifi, GPS, strak design en een uitgebreide parkeerstand. Door het onopvallende design valt de AR790 van binnen en buiten haast niet op.

De Qvia AR790 wordt erg compleet geleverd met een 32gb Micro SD kaartje én Continue voeding. Hij is daarom met uitstek geschikt om in de parkeerstand te gebruiken om je auto te beveiligen. De dashcam is via de speciale Qvia App te bedienen en mocht je meer geheugen nodig hebben dan ondersteunt hij Micro SD kaartjes tot 256gb. De App heb je vooral nodig om de camera de eerste keer af te stellen, er zit immers geen LCD scherm op de dashcam. Daarnaast kun je in de App allerlei instellingen wijzigen, updates uitvoeren en video's downloaden en delen.
Let op: de AR790 is een dashcam zonder scherm.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €229
Amazon: €229
Bol.com: €229
Dashcamdeal: €249


4. ThiEye Carview 3

ThiEye Carview 3De eerste 'Full Mirror' dashcam is de beste spiegel dashcam in deze lijst. ThiEye is een erg veelzijdig merk met producten in meerdere segmenten waaronder dashcams, bandenpompen en action cams. Deze ThiEye Carview 3 toont veel overeenkomsten met de AZDome AR08 (de op één na beste spiegel dashcam). Het principe is dan ook hetzelfde als bij andere 'Full Mirror' dashcams; het beeld van de achter camera wordt volledig op het grote scherm weergegeven waardoor je een digitale binnenspiegel creëert.

Deze Carview 3 filmt met goede QuadHD resolutie aan de voorkant en FullHD achter en wordt geleverd met externe GPS houder én 32gb Micro SD kaart. De parkeerstand werkt automatisch en middels Time Lapse waarbij elke seconde een foto wordt gemaakt. Samen met de onopvallende montage maakt dit ook een ideale dashcam om je auto te bewaken met de parkeerstand.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €149
Dashcamdeal: €169


5. AZDome BN03

AZDome BN03AZDome zet zich ook in 2022 neer als veelzijdige fabrikant met een uitgebreid assortiment dashcams. Deze straks vormgegeven AZDome BN03 is daar een goed voorbeeld van. Door zijn cilindervormige design valt hij nauwelijks op in de auto. Je moet het dus doen zonder LCD scherm maar via de AZDome App kun je hem eenvoudig installeren en bedienen. Ook kun je via de App natuurlijk eenvoudig video's downloaden en delen om het roekeloze rijgedrag van je buurman te delen met vrienden.

Hij filmt in scherpe 2K resolutie en je hebt ook de mogelijkheid om een FullHD achter camera aan te sluiten (de resolutie wordt in dat geval naar 2x FullHD bijgesteld). Ondanks zijn lage prijs is hij uitgerust met alle functies die je bij een high-end dashcam zou verwachten: Wifi, GPS en een Time Lapse parkeerstand. Deze AZDome BN03 is daarom de ideale dashcam voor elke bestuurder. Let op: de BN03 is een dashcam zonder scherm.

 Verkrijgbaar bij:
Allcam: €89
Amazon: €89
Bol.com: €89
Dashcamdeal: €99


6. BlackVue DR900X Plus

BlackVue DR900X PlusBlackVue heeft zich als één van de weinigen als high-end merk in de markt van dashcams gepositioneerd. De kwaliteit van de camera's en met name die van de software is beter dan bij veel andere merken. Daarnaast is BlackVue één van de weinigen met goed werkend Cloud systeem zodat je overal ter wereld kunt communiceren met je dashcam. Deze BlackVue DR900X Plus is het laatste model van BlackVue.

De DR900X Plus is verkrijgbaar als 1CH en 2CH versie (met achter camera). Bij deze Plus versie gaat de verbinding met je smartphone via Bluetooth in plaats van Wifi. Ook is het bij de Plus versie mogelijk om later een achter camera aan te sluiten als je eerst de 1CH versie hebt aangeschaft. De BlackVue DR900X is daarnaast uitgerust met alle functies die je kunt verwachten voor een dashcam van bijna vijfhonderd(!) Euro: Wifi, GPS, 4K resolutie en dus een Cloud systeem. Voor onbeperkt gebruik van de Cloud dienst zijn wel (naast de kosten van je SIM kaart) maandelijkse kosten verbonden.
Let op: de DR900X is een dashcam zonder scherm.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €499
Coolblue: €499,95
Bol.com: €539


7. AZDome AR08 Full Mirror

AZDome AR08Full Mirror dashcams zijn in 2022 haast niet meer weg te denken. Dat is ook niet zo gek, want het een enorm handig type dashcam die het autorijden prettiger en veiliger maakt. De voorste dashcam plaats je over je huidige binnenspiegel en filmt alles wat voor je gebeurt. Het beeld van de achter camera wordt volledig op het grote LCD scherm weergegeven. Het zicht naar achteren wordt hierdoor ineens een stuk beter dan via de standaard spiegel. Full Mirror dashcams zijn ook erg populair bij bestelbussen en campers waarbij zicht naar achteren zonder camera überhaupt niet mogelijk is.

Deze AZDome AR08 is wat ons betreft de op één na beste spiegel dashcam en is uitgerust met Wifi en een Time lapse parkeerstand. Een externe GPS ontvanger is optioneel bij te bestellen. Hij filmt in scherpe FullHD resolutie aan de voor- en achterkant.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €149
Bol.com: €149
Dashcamdeal: €169


8. Viofo A129 Pro

Viofo A129 Pro DuoViofo is een hoogwaardig dashcam merk ik het middensegment met een uitgebreid assortiment dashcams. De A129 reeks van Viofo zijn momenteel de meest succesvolle dashcams van het merk. Ze zijn onderverdeeld in vier types: A129, A129 Plus, A129 Pro en A129 IR. Deze staan respectievelijk voor de versies met FullHD, QuadHD, 4K resolutie én voor een taxi variant met Infrarood interieur camera.

De A129 Pro in deze lijst heeft dus zeer goede 4K resolutie middels de Sony Starvis sensor. De beeldkwaliteit is daardoor ook in het donker erg goed. Daarnaast zijn ook de Viofo dashcams uitgerust met allerlei handigheden zoals Wifi en GPS. Waar Viofo ook veel punten mee scoort is de betrouwbare parkeerstand om je auto mee te beveiligen tijdens het parkeren. De A129 is net als de Plus en standaard versie verkrijgbaar als 1CH en 2CH versie en ze ondersteunen allemaal Micro SD kaarten tot 256gb. De genoemde prijzen zijn voor de 2CH versie.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €179,-
Bol.com: €199,95
Dashcamdeal: €199


9. Mini 0906 4K Wifi 2CH Dual GPS

Mini 0906 4K WifiMini is een merk dat al sinds de uitvinding van het product hoogwaardige dashcams maakt. Het begon ruim 10 jaar geleden met de 0801, 0803, 0805 en daarna de 0906. Deze laatste versie is inmiddels enkele keren verbeterd en nu zijn we bij de 4K Wifi versie belandt. Mini maakt - zoals de naam al zegt - hele kleine dashcams die nauwelijks opvallen in de auto. Tóch zitten ze bomvol met de laatste technologieën.

Deze 4K Wifi versie filmt met haarscherpe True 4K resolutie met de Sony Starvis sensor. Deze sensor staat ook garant voor de beste kwaliteit in het donker. Meest opvallend van de Mini 0906 is de uitgebreide parkeerstand met Time lapse én Bewegingsdetectie stand. Samen met zijn strakke design maakt de Mini 0906 dit de dashcam bij uitstek om je auto mee te beveiligen. Let op:de Mini 0906 betreft dashcam zonder scherm.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €189
Bol.com: €189
Dashcamdeal: €189


10. AZDome M10 Pro

AZDome M10 ProEen betere prijs- kwaliteitverhouding dan bij de AZDome M10 Pro ga je waarschijnlijk niet vinden. Deze dashcam heeft het bijna allemaal: Touch screen LCD scherm, Wifi en GPS en goede beeldkwaliteit. Hij filmt in zeer scherpe 4K resolutie, al zetten wij hem persoonlijk liever op FullHD 60fps zodat de beelden wat vloeiender zijn. Hij heeft ook een uitgebreide parkeerstand om je auto te beveiligen tijdens het parkeren.

Oja, op de AZDome M10 Pro kun je ook nog een achter camera aansluiten, hij filmt dan in 2x FullHD 30fps. En onderop de dashcam zit een handige sensor waarmee je met één beweging onder de dashcam een beveiligde opname of snapshot kunt maken. De AZDome M10 Pro niet voor niets door de ANWB uitgeroepen tot beste cam onder €200.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €129
Amazon: €129
Bol.com: €129
Dashcamdeal: €129


11. KENWOOD DRV-A601W

Kenwood DRV-A601WIn 2020 werd de Kenwood DRV-A601W door ANWB nog uitgeroepen tot één van de beste dashcams van dat jaar. Sinds die tijd zijn er toch wat problemen opgedoken; camera's die ineens niet meer aangingen, wazig beeld of niet reagerende toetsen. Dit is eigenlijk ook niet zo gek als je beseft dat Kenwood pas enkele jaren dashcams ontwikkeld, dus wellicht zijn volgende modellen iets betrouwbaarder. De DRV-A601W is nog steeds een dashcam met een groot gebruiksgemak en in deze prijscategorie een zeer goede keuze.

Aan de specificaties ligt het in ieder geval niet: True 4K resolutie, Wifi, GPS en 'Touch toetsen'. Dit laatste is geen Touch screen scherm maar aanraak gevoelige toetsen. Daarnaast worden de dashcams van Kenwood erg compleet geleverd met zuignap- én sticker bevestiging en in het geval van deze DRV-A601W ook met een CPL filter. Ook is er de mogelijkheid om een FullHD achter camera aan te sluiten zodat je ook alles wat achter je gebeurt vast kunt leggen.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €209
Bol.com: €209 
Dashcamdeal: €209 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »