Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Continue voeding MiniUSB

13 4.5
€ 17,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Gegevens

Continue voeding met MiniUSB aansluiting voor de dashcam om altijd te kunnen filmen, óók bij een uitgeschakelde motor. Doordat de kabel direct op de stroom van de accu wordt aangesloten hoeft geen gebruik meer te worden gemaakt van de sigarettenvoeding in de auto. Met deze continue voeding kan de dashcam worden gebruikt in parkeerstand (motion detection). De kabel heeft een ingebouwde module die ervoor zorgt dat de accu van de auto niet leeg raakt door het filmen met de dashcam. Hij merkt wanneer de accu onder een bepaald voltage komt en schakelt de dashcam op dat moment uit.

Lengte: 4 meter (1.5 meter van USB stekker naar omvormer, 2.5 meter van omvormer naar aansluiting voeding). Geschikt voor 12v en 24v accu's en alleen voor dashcams met een Mini USB aansluiting.

LET OP: De kabel dient te worden aangesloten in de zekeringskast van de auto. Dit brengt altijd het risico van schade of brand met zich mee. Ondanks dat de installatie van dit accessoire relatief eenvoudig is raden wij aan dit altijd door of in bijzijn van een (auto)technicus te doen. De installatie van dit accessoire is op eigen risico, Allcam is niet aansprakelijk voor schade die door de installatie of het gebruik van dit accessoire aan de auto wordt toegebracht. Tevens behoeft het aanbeveling bij uw autodealer navraag te doen over het eventuele verval van garantie door of na aansluiting van deze voeding.

Stap 1: Bepaal waar de dashcam komt te hangen

Bepaal eerst waar de dashcam in de auto komt te hangen. Wij raden aan de camera altijd uit het zicht te plaatsen, op een plek waarbij deze geen verhinderingen voor het zicht vanuit de auto vormt. In dit geval hangen we de camera achter de binnenspiegel. Vanuit de plek waar de dashcam komt te hangen kan de kabel worden weggewerkt.

Stap 2: Localiseer de zekeringen in de auto.

Bekijk in de handleiding van de auto waar de zekeringen zich bevinden. Meestal zijn deze bij het voeteneind aan de bestuurderskant onderin het dashboard geplaatst en afgedekt met een afneembare deksel of klep. In ons geval zijn de zekeringen ook aan de bestuurderkant te vinden.

Stap 3: Werk de kabel weg

Begin met het wegwerken van de kabel, beginnend bij de dashcam. Op deze manier weet je straks hoeveel kabel er over is en kun je beginnen met het installeren van de stroomkabel.

Stap 4: Zoek een zekering die continu stroom levert (of juist niet)

Bepaal of je de dashcam automatisch wil laten starten wanneer je de auto start, óf dat je wil dat de camera continu blijft filmen. Wanneer je wil dat de camera begint met filmen wanneer de auto wordt gestart, dien je een zekering te gebruiken die alléén bij een ingeschakeld contact stroom levert. Wanneer je de dashcam ook wilt gebruiken bij een uitgeschakelde motor dien je een zekering te gebruiken die altijd stroom levert, ook bij een uitgeschakelde motor.

Gebruik een 'spanningzoeker' om te bepalen welke zekering stroom levert bij een in- of uitgeschakelde motor. In de handleiding van de auto staat dit meestal ook weergegeven. Normaal gesproken is bijvoorbeeld de zekering voor de remlichten of toeter continu voorzien van stroom en die van de (dashboard)verlichting niet.

Stap 5: Installeer de kabel bij de zekering

Om de kabel te installeren dien je de zekering die je wilt gebruiken uit de kast te halen met een kleine tang.

De rode stroomkabel van de continue voeding steek je nu in het gat van de zekering zodat deze is verbonden met het metaal van de stekker. De zekering stop je nu weer terug en druk je goed aan zodat de kabel goed vast zit en is verbonden met het circuit.

Stap 6: Localiseer een aardpunt

De zwarte kabel van de de kabel dient te worden bevestigd aan een aardpunt. Dit is een punt dat in verbinding staat met het chassis van de auto. Meestal is zo'n punt vlakbij de zekeringen te vinden, hij is vaak te herkennen aan een schroef of moer waar andere kabels naartoe lopen die aan het punt zijn bevestigd.

Stap 7: Controleer of het werkt

Kijk nog eens goed of de kabel op alle punten goed bevestigd is. Als dit het geval is, check dan of de dashcam werkt. Als dit óók het geval is kun je de eventueel verwijderde panelen weer monteren.

Extra informatie

Naam Continue voeding MiniUSB
mpn Continue voeding Mini USB
Gewicht 0.1000
LCD scherm Nee
Merk Allcam
ean 2552267763153
 1. gemakkelijk te plaatsen review by rudi on 21-04-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  is gemakkelijk te plaatsen

 2. Een geweldig produkt review by Aart on 10-04-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  een continuvoeding die eenvoudig is te installeren en door zijn grootte overal te plaatsen, een echte aanrader.
  Allcam geeft een prima service op vragen en geeft ook goede adviezen.

 3. Doet waarvoor het bedoeld is review by Bert on 02-03-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  De dashcam wordt permanent gevoed en dat was nu net de bedoeling. Eenvoudig te installeren.

 4. Werkt prima review by Bert on 02-03-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Doet wat het doen moet, heel eenvoudig te installeren

 5. Continu voeding review by Emmanuel on 25-01-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Gemakkelijk te gebruiken. doet wat het moet doen

 6. Alles vlekken loos verlopen review by Abdelaziz on 08-10-17
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Beste.
  Het is nu al de 2de keer dat ik bestel via all cam en zeer tevreden bestelling op tijd gekregen en product werkt naar behoren dus kan ik het alleen maar verder aanraden aan mensen.

  Mvg Abdel.

 7. waarom geen haakse stekker review by jasper on 08-09-17
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Deze voeding tegelijk met een dashcam besteld, en het idee is leuk, maar helaas zit er een rechte stekker aan.

  Deze dashcam (een viofo a119s met gps-adapter) heeft een aansluiting aan de bovenzijde zitten, en als ik deze voeding zou gebruiken dan zou de boel een paar centimeter lager moeten zitten dan met een haakse. Bovendien zit er voor mij veel te veel snoer aan die ik ergens in het dak zou moeten proppen, dus ik zal de boel maar afknippen en er een haakse stekker aan beunen.

  Met alle bundelkorting kost het ding overigens minder dan een tientje, dus hij gaat niet retour, maar wellicht dat allcam eens wil kijken of ze ook een model met haakse stekker kunnen voeren. Voor micro-usb is dat al wel gelukt.

 8. PRIMA review by stafke on 02-06-17
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Ik zou het toch aanraden de continue voeding te installeren, kabel mooi weggewerkt en een goede uitleg met foto s op site,
  gemakkelijk te installeren.
  Prima service van AllCam.

 9. Doet wat het moet doen! review by Polo6r on 05-05-17
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  De continuvoeding kabel gekocht voor mijn gs90a dashcam. De kabels zijn vrij dun maar dit neemt niet weg dat het doet wat het moet doen. Kabel is vrij lang.

 10. montage tip voeding DashCam review by Peter on 31-07-16
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  ik had al een dashcam maar de aansluiting liep over het dashboard geen gezicht en vervelend .
  Daarbij was de zekering aansluiting in de auto slecht te bereiken .
  Met de voeding die lekker lang is kon ik via de rand van de bekleding en de rubberdeurrand de draad mooi omleggen naar mijn sigaren aansteker alleen een sigarenplug met zekering kopen en in 5 minuten gefikst .

 11. Past niet review by Grieto on 05-04-16
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Had het tegelijk besteld met een dashcam, helaas had ik een micro usb nodig i.p.v. mini usb. Inmiddels terug gestuurd en wachte op de micro versie.

 12. Eenvoudig te installeren en handig in gebruik review by Barend on 23-02-16
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  De continue voeding nu enkele weken in gebruik en het werkt prima:) Installeren ging gemakkelijker dan gedacht, al was het fijn geweest als er een extra opzetstukje ofzo zou zijn meegeleverd.
  Wat Nico hieronder zegt klopt misschien wel, dat de verzekering misschien niet uitkeert als heel je auto uitbrand, maar hier wordt door Allcam ook voor gewaarschuwd. Echter is de voeding zo klein dat het me sterk lijkt dat deze ineens in de fik vliegt en aanzienlijke schade kan veroorzaken (hij zal hoogstens wat smeulen).
  Ik heb hiervoor een dashcam gehad die ook doorbrandde, gebeurde eigenlijk niets behalve dat er wat rook uitkwam.

 13. Werkt prima, maar gevaarlijk! review by Nico on 28-10-15
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Beste mensen. Ik ben zeer tevreden met allcam en de instructies van deze continu voeding qua installatie is duidelijk. Echter is het op deze wijze aansluiten door bij een zekering te stoppen ronduit gevaarlijk. Bij brand schade zal de verzekering altijd onderzoek verrichten. Zodra zei in de brand resten deze eigen inbouw constateren (of de brand nauw wel of niet veroorzaakt is door deze continu stroom inbouw) zal de verzekering niets uitkeren. Wees gewaarschuwd en ga voor de rechtstreekse aansluiting naar buiten naar de accu zelf of plaats op zijn minst een zwevende zekering tussen de normale zeker en deze continu voeding. Maar zeker nooit rechtstreeks op de standaard zekering erbij prikken. Het is en blijft Chinees prulletje wat zomaar eens kan besluiten heel heet te willen worden in bijvoorbeeld een zomer en voor je het weet staat je auto te roken met allen gevolgen van dien.

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beeldkwaliteit
Mogelijkheden
Gebruiksgemak
Montage
Tevredenheid

Vragen van klanten

Stel een vraag

4 artikel(en)

per pagina
Vraag: Kan ik deze onding gebruiken voor navigatiesysteem dezzl garmin 580?

Datum: 14-11-17 Door: j van beek

Antwoord: Beste, wij kunnen niet garanderen dat deze voeding daarvoor geschikt is. Als het model dat u noemt een MiniUSB voeding heeft zou het theoretisch moeten passen, echter zijn wij niet bekend met de voorschriften die Garmin stelt aan de stroomvoorziening.
Vraag: Kunt u mij de Input en output (Voltage en Ampere) gegevens van deze Continue Voeding mini USB -kabel opgeven ?

Datum: 30-04-17 Door: Ron

Antwoord: Beste, de input is 12V of 24V en minimaal 1.5A. De output is 5V en 1.5A.
Vraag: Ik heb een continue voeding besteld bij mijn mini 0806 die ik gisteren heb ontvangen. Deze voeding is echter voorzien van drie kabels (zwart, geel en rood) Welke sluit ik aan de op de positieve pool van de batterij, welke op de negatieve pool en waar sluit ik de derde op aan? Ik ben een leek in elektrische aansluitingen, vandaar mijn vraag. Bedankt.

Datum: 14-05-16 Door: Patrick De Keukelaere

Antwoord: Beste Patrick, ik neem aan dat het gaat om de MicroUSB kabel i.p.v. de MiniUSB. Als je hem continue wilt aansluiten op de voeding dien je de rode kabel aan te sluiten op een zekering die constant stroom levert, ook bij een uitgeschakeld contact. De Gele kabel kun je in dat geval weglaten (let erop dat hij geen kortsluiting veroorzaakt door er een tape omheen te doen).
Vraag: Hallo, Op de fotoreeks zijn twee varianten te zien: eentje met kabelzekering en een zonder. Als ik dit artikel bestel, welke van de twee wordt dan opgestuurd? Groeten, Steven.

Datum: 06-05-16 Door: Steven Kwantes

Antwoord: Beste Steven, excuses voor de verwarring. Het betreft de kabel zónder extra zekering. Ik heb de andere afbeelding voor de zekerheid uitgezet.