Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Continue voeding MicroUSB

11 4.1
€ 17,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Gegevens

Continue voeding met MicroUSB aansluiting voor de dashcam om altijd te kunnen filmen, óók bij een uitgeschakelde motor. Doordat de kabel direct op de stroom van de accu wordt aangesloten hoeft geen gebruik meer te worden gemaakt van de sigarettenvoeding in de auto. Met deze continue voeding kan de dashcam worden gebruikt in de parkeerstand (motion detection). De kabel heeft een ingebouwde module die ervoor zorgt dat de accu van de auto niet leeg raakt door het filmen met de dashcam. Hij merkt wanneer de accu onder een bepaald voltage (11.7v) komt en schakelt de dashcam op dat moment uit.

Gebruik bij voorkeur een Add-a-fuse zekeringhouder voor het aansluiten van deze voeding. Voor een volledige aansluitig zijn twee van deze zekeringhouders nodig, één voor de rode en één voor de gele kabel.

Controleer a.u.b. vóór aanschaf goed of u de kabel met de juiste stekker bestelt. Deze kabel is beschikbaar in MicroUSB en MiniUSB. De aansluiting van uw dashcam vindt u in de specificaties van de dashcam bij 'Aansluitingen'. 

Lengte: 4 meter (1.5 meter van USB stekker naar omvormer, 2.5 meter van omvormer naar aansluiting voeding). Geschikt voor 12v en 24v accu's en alleen voor dashcams met een Micro USB voeding zoals Mini 0803, 0805 en 0806.

LET OP: De kabel dient te worden aangesloten in de zekeringskast van de auto, dit brengt altijd het risico van schade of brand met zich mee. De installatie van dit accessoire is op eigen risico, Allcam is niet aansprakelijk voor schade die door de installatie of het gebruik van dit accessoire aan de auto wordt toegebracht. Vraag ook altijd bij uw garage na of enige garantie door aansluiting van dit accessoire komt te vervallen.

Stap 1: Bepaal waar de dashcam komt te hangen

Bepaal eerst waar de dashcam in de auto komt te hangen. Wij raden aan de camera altijd uit het zicht te plaatsen, op een plek waarbij deze geen verhinderingen voor het zicht vanuit de auto vormt. In dit geval hangen we de camera achter de binnenspiegel. Vanuit de plek waar de dashcam komt te hangen kan de kabel worden weggewerkt.

Stap 2: Localiseer de zekeringen in de auto

Bekijk in de handleiding van de auto waar de zekeringen zich bevinden. Meestal zijn deze bij het voeteneind aan de bestuurderskant onderin het dashboard geplaatst en afgedekt met een afneembare deksel of klep. In ons geval zijn de zekeringen ook aan de bestuurderkant te vinden.

Stap 3: Werk de kabel weg

Begin met het wegwerken van de kabel, beginnend bij de dashcam. Op deze manier weet je straks hoeveel kabel er over is en kun je beginnen met het installeren van de stroomkabel.

Stap 4: Zoek de juiste zekering

Bepaal of je de dashcam automatisch wil laten starten wanneer je de auto start, óf dat je wil dat de camera continu blijft filmen. Wanneer je wil dat de camera begint met filmen wanneer de auto wordt gestart, dien je een zekering te gebruiken die alléén bij een ingeschakeld contact stroom levert. Wanneer je de dashcam ook wilt gebruiken bij een uitgeschakelde motor dien je een zekering te gebruiken die altijd stroom levert, dus ook bij een uitgeschakeld contact.

Voor het gebruik van een continue voeding met 3 draden (rood, geel en zwart) dient de GELE kabel te worden aangesloten op een geschakelde zekering en de RODE draad op een continue zekering. Bij Koreaanse dashcams zoals Lukas en Qvia is het juist andersom, daarbij moet de RODE op een geschakelde zekering en de GELE op een continue.

Gebruik een 'spanningzoeker' om te bepalen welke zekering stroom levert bij een in- of uitgeschakelde motor. In de handleiding van de auto staat dit meestal ook weergegeven. Normaal gesproken is bijvoorbeeld de zekering voor de remlichten of toeter continu voorzien van stroom en die van de (dashboard)verlichting niet.

Stap 5: Installeer de kabel bij de zekering

Om de kabel te installeren dien je de zekering die je wilt gebruiken uit de kast te halen met een kleine tang.

De rode stroomkabel van de continue voeding steek je nu in het gat van de zekering zodat deze is verbonden met het metaal van de stekker. De zekering stop je nu weer terug en druk je goed aan zodat de kabel goed vast zit en is verbonden met het circuit.

Stap 6: Localiseer een aardpunt

De zwarte kabel van de de kabel dient te worden bevestigd aan een aardpunt. Dit is een punt dat in verbinding staat met het chassis van de auto. Meestal is zo'n punt vlakbij de zekeringen te vinden, hij is vaak te herkennen aan een schroef of moer waar andere kabels naartoe lopen die aan het punt zijn bevestigd.

Stap 7: Controleer of het werkt

Kijk nog eens goed of de kabel op alle punten goed bevestigd is. Als dit het geval is, check dan of de dashcam werkt. Als dit óók het geval is kun je de eventueel verwijderde panelen weer monteren.

Extra informatie

Naam Continue voeding MicroUSB
Gewicht 0.1000
Merk Allcam
ean 2552267763160
 1. Gemak met aansluiten review by Henrie on 16-11-19
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Goede kabel. Niet te stug en makkelijk aan te sluiten.

 2. noodzakelijk review by johan on 15-03-19
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  perfecte oplossing voor parkeermodus

 3. Acurate snelle afwikkeling review by Mivue mio 6 serie dashcam on 07-08-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Acurate snelle afwikkeling

 4. Redelijk product review by Dylan on 09-04-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Geen duidelijke omschrijving. Er zitten 3 kabels aan ipv 2 zoals de uitleg. Bij nieuwere auto's wat moeilijker aan te sluiten.

 5. valt wel mee review by Tony on 06-03-18
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Deze voeding is op zich niet slecht. Draden zijn wel aan de lichte kant qua weerstand maar al bij al veilig genoeg om in te bouwen in een auto.
  Wat ik minder vind eraan is dat eerst en vooral de uitleg hier op de site niet overeenkomt met wat je krijgt.
  Als je naar de installatie uitleg kijkt die hier vermeld wordt dan word er enkel gesproken over een (zwarte draad) aarding en een (rode draad) continue stroom maar als je op de foto's kijkt en wat je ook effectief krijgt wanneer je deze besteld is er eentje met 3 draden, zwart, rood en geel.
  Hoe het moet aangesloten worden is zwart op aarding, rood op een zekering die enkel stroom krijgt wanneer de motor draait en geel op een zekering die altijd stroom krijgt.
  Wat ik nog minder leuk vind is dat deze manier van verbinden (gewoon naast de zekering) niet meer werk in gelijk welke auto die ouder is dan 5 jaar. (canbus systemen in de nieuwe autos laten dit niet meer toe) dus je moet zekering splitter kopen zodat je op je auto zekering de splitter plaatst, daar dan een extra zekering bij en dan deze kabel erin. je hebt 2 splitters nodig en 2 extra zekeringen. kost niet veel, nog geen 10 euro als je beetje rondkijkt maar is wel een extra kost en voor veel mensen extra rompslomp omdat je het hier niet kan kopen maar ook omdat het hier totaal niet vermeld wordt.
  Levering was snel en goed verpakt.

 6. zeer fijne product review by ayhan kaya on 02-12-17
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  zeker een aanrader voor de daschcam

 7. Levering perfect, apparaatje ook goed. review by Steven on 29-06-17
  Beeldkwaliteit
  Mogelijkheden
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Snelle levering!
  Wilde het gebruiken als voeding voor een DAB+ ontvanger, maar deze stoort erop en werkt alleen met bijgeleverde voeding.
  Helaas.

 8. Op donderdag besteld en de maandag ontvangen review by Continue voeding MICRO USB on 19-04-16
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Ik heb het toestel direct ingebouwd is heel gemakkelijk !! maar de dag erop terug eruit gehaald toestel + bedrading (heel dunne voedingsdraad) is niet verantwoord om continue onder stroom te laten in u wagen (brandgevaar) het toestel is made in China (brol)

 9. Continuevoeding voor Min0806 review by Rob on 18-10-15
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Besteld en de dag erna al geleverd. Supersnel dus. Installatie was heel eenvoudig en er zijn allerlei video's op Youtube over te vinden.
  Prima service van Allcam.

 10. uitstekende service, vlugge bezorging. review by vero on 24-09-15
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Uitstekende service, vlugge bezorging. Dik tevreden over de uitleg op de site, zeker voor herhaling vatbaar.

 11. Handig en altijd auto kunnen starten review by Bob on 14-09-15
  Beeldkwaliteit
  Gebruiksgemak
  Montage
  Tevredenheid

  Ik ben blij dat ik deze erbij besteld heb. Zag als a-technisch op tegen montage, maar de duidelijke instructie op de Allcam site hielp mij er goed doorheen. Overigens dik tevreden over de zeer uitvoerige website over deze dashcam Mini 0806 waarvoor ik deze voeding meekocht.

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Beeldkwaliteit
Mogelijkheden
Gebruiksgemak
Montage
Tevredenheid

Vragen van klanten

Stel een vraag

1 artikel(en)

per pagina
Vraag: Beste ik heb zojuist mijn continue voeding ontvangen maar hoe is de aansluiting hiervan ROOD +12V CONTINU- ZWART- MASSE waar moet ik die GELE DRAAD AANSLUITEN Mvg Frans

Datum: 12-04-16 Door: FRANS COOLZAET

Antwoord: Beste Frans. De gele draad hoef je in principe niet aan te sluiten. Deze kun je eventueel op een geschakelde zekering aansluiten, er zijn dashcams die in dat geval automatisch in de parkeerstand gaan (de camera merkt dan wanneer het contact aan- of uitgeschakeld wordt).