Terug

Wifi op een dashcam uitgelegd

Een dashcam met Wifi geeft de mogelijkheid via een telefoon of tablet in te loggen op de dashcam om beelden te bekijken of downloaden en om instellingen te wijzigen.

Video's bekijken en downloaden

Het handigste aan een dashcam met Wifi is dat je de opgeslagen beelden draadloos kunt bekijken en downloaden. Via je telefoon of tablet log je eenvoudig in op het Wifi signaal dat de dashcam uitzendt. Hierdoor hoef je niet telkens de SD kaart uit de dashcam - of de hele dashcam uit de auto - te halen als je video's wil bekijken. Het is bovendien leuk om iets opmerkelijks dat je hebt gezien op de weg snel even terug te kijken.

Bekijk hier alle Wifi dashcams.

Instellingen wijzigen en firmware updates

Voor dashcams zonder LCD scherm is Wifi niet zozeer een luxe maar eerder noodzaak. Zonder LCD scherm is het immers lastig om snel instellingen te wijzigen en om de camera goed te positioneren tijdens het monteren. Meeste van deze dashcams hebben wel een programma voor de PC waarop instellingen kunnen worden gewijzigd, maar het is natuurlijk makkelijker dit ter plekke op je telefoon te doen.

Naast het snel wijzigen van instellingen biedt Wifi voor sommige merken ook de optie om automatisch en snel firmware updates op de dashcam uit te voeren. Je hoeft deze dan niet meer via de SD kaart op de dashcam te zetten.

Langzaam

Ondanks dat het bekijken en vooral downloaden van video's via de telefoon eenvoudig is, kan het soms sneller zijn alsnog de SD kaart uit de camera te halen en beelden direct op een computer te zetten. De video bestanden zijn vaak erg groot, soms wel honderden MB's. Het kan daarom lang duren voordat je zo'n video op je telefoon hebt staan. Zeker bij belangrijke video's raden we daarom aan deze direct op de computer te zetten. Dit kun je doen door de SD kaart in de computer te steken of door de dashcam via USB aan te sluiten.

Verschillende Apps

Sommige dashcam merken hebben een eigen App, anderen moeten het doen met een universele versie. In beide gevallen zijn ze altijd beschikbaar voor zowel iOS als Android. De Apps hebben allemaal standaard functies zoals de mogelijkheid om live mee te kijken, opgeslagen beelden terug te kijken of instellingen te wijzigen. Sommige Apps, waaronder die van BlackVue, hebben uitgebreidere functies zoals meldingen bij parkeerstand incidenten en Cloud opties.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box