Terug

Opslag of geheugen in een dashcam uitgelegd

Opslag of geheugen in een dashcam uitgelegd

Opslag of geheugen in een dashcam geeft aan op welke manier de videobestanden worden opgeslagen in de dashcam.


Een uitgebreide uitleg over geheugen en opslag en welke geheugenkaarten je het beste kunt gebruiken in dashcams kun je in dit dit artikel vinden. 


Video's opslaan

Een dashcam maakt video's en deze moeten worden opgeslagen zodat je ze later kunt terugzien. Er zijn verschillende manieren waarop de videobestanden kunnen worden opgeslagen. De meest voorkomende is via een geheugenkaart die je in de dashcam doet. Er zijn echter ook dashcams met een ingebouwd geheugen en sommige dashcams kunnen zelfs opnames opslaan 'in de Cloud', al is in dit laatste geval alsnog een Micro SD kaart nodig waarop de bestanden eerst kunnen worden bewaard. 


Micro SD kaart

Er zijn verschillende soorten geheugenkaarten maar de meest gebruikte is momenteel de Micro SD kaart. Vrijwel alle consumentenelektronica met uitbreidbaar geheugen ondersteunen Micro SD kaarten, zoals meeste mobiele telefoons en camera's. Een Micro SD kaart is ongeveer net zo groot als een SIM kaart. Je schuift hem in de dashcam tot je een klikje hoort en hij vastzit. Om hem eruit te halen druk je hem een stukje in tot je hetzelfde klikje hoort, hij 'springt' dan uit de dashcam door middel van een veertje, let dus goed op dat je hem niet verliest!


Ingebouwd eMMC geheugen

Sommige nieuwere dashcams hebben een ingebouwde eMMC (Embedded Multimedia Card). eMMC (Embedded Multimedia Card) is een nieuwe manier van bestandsopslag waarbij het geheugen is verwerkt in de dashcam. Door eMMC is geen externe SD kaart meer nodig en eMMC is bovendien een stuk duurzamer dan reguliere SD kaarten. Een nadeel van eMMC is dat je het geheugen niet kunt uitbreiden en dus bent gebonden aan de ingebouwde capaciteit. Er zijn nog niet zoveel dashcams met eMMC geheugen en het is maar de vraag of dit een nieuwe standaard gaat worden. Ondanks dat wordt beweerd dat eMMC duurzamer is kan het zijn dat het op den duur defect raakt. Dat je in dat geval géén andere SD kaart kunt gebruiken kan een groot gemis zijn. 


In de Cloud

Enkele dashcams geven je de mogelijkheid om opnames 'in de Cloud' op te slaan. In dit geval worden videobestanden via het mobiele netwerk verstuurd naar een externe server. Via het Cloud systeem van het betreffende merk kun je de video's vervolgens via een App of via de desktop op afstand bekijken. Voor het gebruik van een dashcam met Cloud functie is echter nog steeds een Micro SD kaart nodig waarop de bestanden in eerste instantie worden opgeslagen. Lees in dit artikel meer over de Cloud functie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box