Terug

Cloud optie op een dashcam uitgelegd

Een Cloud optie op een dashcam biedt de mogelijkheid om de dashcam te verbinden met een extern Cloud system. Hierdoor kunnen de video's en locatie op afstand worden bekeken en kan in sommige gevallen worden gecommuniceerd met de bestuurder.

Wifi vs. Cloud

Veel dashcams zijn tegenwoordig uitgerust met Wifi. Zo'n dashcam zendt een Wifi signaal uit waar je vervolgens via je telefoon of tablet mee kunt verbinden om de opgeslagen beelden te bekijken of instellingen te wijzigen. Het probleem met Wifi is dat het bereik van het Wifi signaal maar beperkt is, net als in huis. Hierdoor moet je je meestal binnen 10 meter van de dashcam bevinden om te kunnen verbinden met de dashcam.

Een dashcam met Cloud biedt je de optie om op afstand te kunnen verbinden met de dashcam. De Cloud functie werkt namelijk niet via Wifi maar via het mobiele 3G en 4G netwerk. Je bent daarom niet gebonden aan het beperkte bereik van het Wifi signaal.

Bekijk hier alle Cloud dashcams.

Cloud systeem

Merken met Cloud dashcams hebben vaak een eigen 'dedicated' Cloud systeem. BlackVue heeft bijvoorbeeld hun eigen BlackVue 'Over the Cloud' dat je met een App of via de desktop kunt gebruiken. Andere Cloud dashcams hebben een universele app waar verschillende type dashcams mee kunnen worden verbonden. Via de App of de Desktop zijn alle functies, zoals het bekijken van video's of het volgen van de dashcam op Google Maps, beschikbaar. Bij BlackVue is het zelfs mogelijk te communiceren met de chauffeur.

Manier van verbinden

Afhankelijk van het type dashcam kan deze op één of twee manieren worden verbonden met het Cloud systeem: via een Wifi Hotspot in de auto of via een SIM kaart in de camera. In het eerste geval dient de dashcam met een aanwezige Wifi Hotspot in de auto te worden verbonden, lang niet alle auto's hebben deze optie. In het tweede geval kan in de dashcam zelf een SIM kaart worden geplaatst. In beide gevallen is de dashcam direct of indirect met het mobiele netwerk verbonden, een hotspot in de auto komt in zijn plaats namelijk weer tot stand door een SIM kaart die in de auto zit verwerkt.

Wie betaalt dat?

Naast dat dashcams met Cloud optie zelf meestal al niet goedkoop zijn, zit aan het (ongelimiteerde) gebruik van de Cloud service ook een prijskaartje. Bij BlackVue kun je met het gratis plan tot 10 minuten per dag live meekijken en maximaal 100 views of downloads per maand uitvoeren. Naast deze kosten heb je natuurlijk ook een Hotspot of SIM kaart met flink data abonnement nodig. De video bestanden zijn vaak erg groot waardoor je een flink aantal GB's per maand zult verbruiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box