Terug

Chip in een dashcam uitgelegd

Chip in een dashcam uitgelegd

De Chip of CPU is het component in een dashcam waar het licht dat is binnengekomen via de sensor wordt verwerkt tot een digitale video.


Beeldkwaliteit

De chip (niet te verwarren met de groene printplaat waarop alle componenten zijn bevestigd) is eigenlijk het brein van een dashcam. Nadat het licht via de beeldsensor, net als bij het menselijk oog, is binnengekomen moet het worden verwerkt tot een waarneembare video die zoveel mogelijk representatief is voor de werkelijkheid. De kwaliteit van de sensor is hierbij natuurlijk van doorslaggevende betekenis voor de uiteindelijke beeldkwaliteit.


Ambarella vs. Novatek

De kwaliteit van de chip en de componenten bepaalt samen met de beeldsensor het functioneren en de beeldkwaliteit van de dashcam. De beelden komen namelijk via de beeldsensor binnen en worden daarna in de processor verwerkt tot digitale video.

De twee meest voorkomende merken chips in dashcams zijn Ambarella en Novatek. Het ene merk is niet persé beter dan het andere, net als dat je niet kunt zeggen dat BMW beter is dan Mercedes of Audi (al zullen de meningen daarover verschillen).

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box