Terug

Vakantietip: Time lapse video in je dashcam

Vakantietip: Time lapse video in je dashcam

We hebben iets leuks gevonden, time-lapse video’s op je dashcam. We kwamen de functie tegen op de GS90A en wisten eerlijk gezegd ook niet precies wat het was. Na wat zoekwerk op internet en en wat voorbeeldvideo’s op youtube zijn we toch wel te spreken over de functie.


Time lapse? Nooit van gehoord!

De term Time lapse was ons ook nog niet echt bekend, tenminste niet voor dashcams. Ooit hebben we ergens wat time lapse filmpjes voorbij zien komen op internet, vooral op mooie en dynamische plekken in de natuur of in de stad. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het volgende rustgevende filmpje uit Noorwegen.

Ook van de opbouw van het nieuwe World Trade Center in New York zijn is een time lapse video gemaakt


Wat is time lapse nou precies?

Time lapse is in feite een film- of fotografie techniek waarbij een aantal beelden per seconde (of milliseconde) worden opgenomen die later versneld achter elkaar worden afgespeeld. Bij time lapse wordt hetgeen is opgenomen dus altijd versneld afgespeeld ten opzichte van de werkelijkheid. Hierdoor is het mogelijk om relatief langzame processen zoals het opbouwen van een gebouw, de vloei van de getijden of een lange reis in de auto binnen enkele seconden of minuten te bekijken.


Time lapse in de dashcam

Als je bekijkt dat veel ritten in de auto relatief lang zijn is het niet zo’n gek idee dat een dashcam is uitgerust met een time lapse functie. Veel mensen gebruiken een dashcam voor het plezier om bijvoorbeeld een hele vakantie vast te leggen. Het voordeel van de time lapse functie is dan niet alléén dat de hele reis gemakkelijk en op een leuke manier kan worden afgespeeld, er is ook een stuk minder data nodig om de hele reis op te slaan. Doordat bij time lapse maar enkele beelden per seconde moeten worden opgeslagen kan een veel langer tijdsbestek worden opgeslagen.


De keerzijde

Time lapse gebruiken heeft natuurlijk ook een belangrijk nadeel; er wordt ook veel niét opgenomen. Doordat er bij time lapse maar enkele keer per seconde of nog minder vaak een foto wordt genomen kan het zomaar zijn dat een cruciaal moment wordt gemist. Wil je een dashcam gebruiken om belangrijke momenten vast te leggen? Dan raden we aan om de time lapse functie links te laten liggen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box