Time lapse video met een dashcam maken

Time lapse video met een dashcam maken

minuten lezen

Time lapse is een speciale opnamestand waarbij de dashcam elke seconde één of meerdere foto's maakt en deze later als versnelde video afspeelt. Op deze manier kun je een langere periode vastleggen in een relatief korte video. Zeker wanneer je een lange rit zoals een vakantie of reis wil opnemen kan de Time lapse opnamestand handig zijn.

Het grootste voordeel van Time lapse is dat deze manier van opnemen een stuk minder data en stroom verbruikt dan normale opnames. De accu van je auto en de SD kaart worden daarom een stuk minder belast. Het nadeel is dat de opnames een stuk minder gedetailleerd zijn, je hebt immers van elke seconde maar één of enkele foto's terwijl dat er bij een normale video meestal 30 of 60 zijn.

Time lapse parkeerstand

Time lapse op je dashcam is met name handig als opnamestand tijdens het parkeren. Bij veel dashcams heb je in de parkeerstand de optie uit Bewegingsdetectie (Motion detection) of Time lapse. Bij bewegingsdetectie staat de dashcam stand-by en begint een normale opname wanneer een beweging wordt waargenomen. Als je buiten of in een drukke omgeving geparkeerd staat zal de dashcam in dat geval vrijwel continu aan het opnemen zijn. In zo'n situatie kan het handiger zijn om gebruik te maken van de Time lapse parkeerstand. De dashcam neemt dan ook continu op maar verbruikt dus een stuk minder data en stroom.

Vergelijk producten0